Tanssilajit

Löydä oma juttusi, voit kokeilla ekan tunnin maksutta!

Tanssilajit

Sinulla on mahdollisuus valita monipuolisesta lajivalikoimasta tunteja. Tanssilajien kuvauksista löydät kunkin lajin ominaispiirteitä. Parhaiten tutustut tulemalla kokeilemaan tunnille ja meiltä löytyy myös paljon tunteja aloittaville eri-ikäisille. Voit harrastaa kerran viikossa tai vaikka joka päivä oman kiinnostuksesi ja tavoitteidesi mukaan. Mikäli sopiva laji tai tuntitaso mietityttää, otathan yhteyttä, opastamme mielellämme.

Voit tulla kokeilemaan maksutta! Tanssitunti veloitetaan vasta opintojen jatkuessa ensimmäisenä tuntikertana.

Lastentanssi / esibaletti

Lastentanssi tunneilla harjoitellaan tanssillista ilmaisua musiikin, tanssileikkien ja varhaisten tanssitekniikkaharjoitusten avulla, joiden kautta lapsi oppii tiedostamaan ja hallitsemaan kehonsa liikkeitä paremmin. Esibalettitunneilla tutustutaan jo enemmän baletin alkeisiin leikin ja erilaisten teemojen kautta.

Baletti

Opetus pohjautuu baletin tekniikan perussääntöihin tanssillista ilmaisua unohtamatta. Taiteen perusopetuksen mukainen säännöllinen tavoitteellinen opetussuunnitelma. Opetuksessa painotetaan myös oikeaa vartalon asentoa, aukikiertoa, lihasvoimaa ja notkeutta sekä musikaalista liikkeen suorittamista. Nämä taidot karttuvat tasolta toiselle edetessä. Varvastekniikka sisältyy opintoihin edistyessä. Baletti antaa myös loistavan pohjan lajiin kuin lajiin.

Jazztanssi

Energiaa, rytmiä ja liikkuvaa tanssia. Tunneilla harjoitellaan jazztanssin tekniikkaa, askelkuvioita ja tanssisarjoja huomioiden jazztanssille ominaiset piirteet mm. Kehon keskus lähellä maata, kehon eri osien eristäminen toisistaan – isolation sekä rytmin vaihtelu. Huomiota kiinnitetään myös ryhtiin, venyvyyteen, lihaskuntoon ja ilmaisuun. Musiikki tunneilla painottuu jännittäviin ja vaihteleviin rytmeihin. Jazztanssiryhmiä on useita ja jazztanssin opinnot voi aloittaa täytettyään 5v (jazz kids).

Lyrical jazz

Lyrical ottaa vaikutteita jazztanssin lisäksi myös baletista ja nykytanssista. Tunti painottuu tunnelatausta vaativiin tanssisarjoihin, jotka kehittävät myös tanssijan ilmaisu- ja heittäytymiskykyä.

Contemporary jazz

Erikoiskoulutusryhmän tunnin pohjana on jazztekniikka, johon yhdistellään luovasti erityisesti nykytanssia. Intensiivistä liikettä ja ilmaisua.

Nykytanssi

Tuntien teemoina ovat painovoimalla leikittely (balance – off-balance), lattiatasossa työskentely ja liikkeen virtaavuus. Tilassa ja tasoissa liikkuvien vauhdikkaiden ja humorististenkin tuntisarjojen lisäksi keskitytään improvisaatioon yksin ja ryhmässä. Lattiatasossa liikkuvissa sarjoissa haetaan voimaa ylävartaloon ja käsiin.

Showtanssi

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji, jonka juuret ovat jazztanssissa. Showtanssissa otetaan vaikutteita monista tanssilajeista, kuten esimerkiksi discotanssista, afrosta, nykytanssista ja streetistä. Tunneilla opitaan tanssin peruselementtejä, joihin sisältyy mm. Pyörimiset, askelikot ja hypyt. Tunteen ilmaiseminen ja tarinan kertominen tanssin keinoin saavat showtanssin tuntumaan ja näyttämään esitykseltä eli showlta!

Hip hop, street dance

Vauhdikas tunti jossa harjoitellaan katutansseille ominaista tyyliä liikkua ja tehdään erilaisia tanssisarjoja. Liikkeessä käytetään paljon joustoja, aksentointia ja hyödynnetään musiikin rytmejä. Asennetta ja rentoutta!

Commercial dance

Eri tyylejä yhdistelevä laji, jossa tärkeää on rohkea ilmaisu. Commercial dance on näyttävää ja huomiota herättävää. Pääpaino on liikkeen ja musiikin yhdistämisessä sekä tulkinnassa. Koreografioiden teemat vaihtelevat musiikin tyylin mukaan hip hopista ja rnb’stä danceen.

Lyrical hip hop

Lyrical hip hop pohjautuu katutanssilajeihin ja näihin yhdistellään eri tanssilajien vivahteita sekä musiikki painottuu lyyrisempään musiikkityyliin. Tunnilla keskitytään liikkeen virtaavuuteen, grooveen, ilmaisuun ja tekniikkaan. Tunti edellyttää aikaisempaa kokemusta katutanssilajeista.

Heels

Tunneilla harjoitellaan showtanssia tanssikorkokengillä. Tuntiin kuuluva lämmittelyosuus voidaan tehdä paljain jaloin. Tekniikkaharjoitukset sekä sarjat tehdään tanssikengät jalassa. Tunti on suunnattu 15v. ylöspäin ja aiempaa kokemusta korkokengillä tanssimisesta ei tarvita.

Breikki

Hip hop-kulttuuriin kuuluva näyttävä ja vauhdikas tanssilaji, joka koostuu akrobaattisista liikkeistä, toprockeista, footworkeista, powermoveista ja freezeistä. Näissä tunneissa on asennetta! 6-8 -vuotiaille nyt uusi alkeisryhmä.

Tanssiteatteri

Tanssiteatteritunneilla pääpaino on ilmaisussa ja tunneilla tehdään tanssi-, teatteri – ja improvisaatioharjoitteita. Tanssisarjoissa eläydytään erilaisiin rooleihin ja tunnelmiin ja käytetään apuna mm.tekstejä, erilaisia musiikkityylejä ja rekvisiittaa. Tärkeintä on rohkaista oppilaita heittäytymään. Tunnille osallistuminen edellyttää väh.1 x vko jonkin tanssilajin tuntia.

Discotanssi

Discotanssi on vauhdikas laji, joka kehittää voimaa, nopeutta ja notkeutta. Sopii erinomaisesti myös muiden lajien tueksi! Tunneilla harjoitellaan perustekniikkaa, jolle ominaista on nopeat käsien pyöritykset, iskut ja askelsarjat, hypyt ja potkut ja ennen kaikkia nopeatempoiset tanssisarjat.

Akrobatia

Akrobatiatunneilla keskitytään perustekniikkaan yksin, parin ja ryhmän kanssa. Tekniikat ovat sovellettavissa niin alkajille kuin pidempään treenanneille. Akrobatia kehittää kehonhallintaa, voimaa, notkeutta ja liikkeentajua. Tunti järjestetään intensiivijaksoina 5x75min syksyllä ja 5x75min keväällä.

Jump & turns

Tällä tunnilla keskitytään erityisesti hyppyihin ja piruetteihin ja haetaan vahvistusta näihin osa-alueisiin. Tunti edellyttää aikaisempaa tanssikokemusta esim. jazz-, nyky- tai showtanssista tai baletista. Tunti järjestetään intensiivijaksoina 5x75min syksyllä ja 5x75min keväällä.

Aikuisten tunnit

Aikuisille on tarjolla omia matalan kynnyksen ryhmiä; aikuisbaletti, showjazz ja äijäbaletti.

Lisäksi aikuiset voivat osallistua mm. heels, commercial dance, lyrical hip hop sekä show- ja jazztanssi 3/ 14v- tunneille.

Karakteritanssi

Baletin opiskelijat tutustuvat kausittain myös karakteritanssiin, jolle on ominaista erilaisista kulttuureista periytyneet kansantanssit ja eri maanosien etniset tanssit.

Muut lajit

Tanssiopistolla järjestetään erillisopintoina workshopeja ja eripituisia intensiivijaksoja eri lajeista. Näistä ilmoitetaan kauden mittaan mm. Ajankohtaista –sivulla.