Tanssilajit

Löydä oma juttusi, voit kokeilla ekan tunnin maksutta!

Tanssilajit

Sinulla on mahdollisuus valita monipuolisesta lajivalikoimasta tunteja. Tanssilajien kuvauksista löydät kunkin lajin ominaispiirteitä. Parhaiten tutustut tulemalla kokeilemaan tunnille ja meiltä löytyy myös paljon tunteja aloittaville eri-ikäisille. Voit harrastaa kerran viikossa tai vaikka joka päivä oman kiinnostuksesi ja tavoitteidesi mukaan. Normaalien viikkotuntien lisäksi järjestämme kausimaksullisia avoimen tason tunteja ja intensiivijaksoja. Mikäli sopiva laji tai tuntitaso mietityttää, otathan yhteyttä, opastamme mielellämme.

Voit tulla kokeilemaan maksutta! Tanssitunti veloitetaan vasta opintojen jatkuessa ensimmäisenä tuntikertana.

Lastentanssi / esibaletti

Lastentanssi tunneilla harjoitellaan tanssillista ilmaisua musiikin, tanssileikkien ja varhaisten tanssitekniikkaharjoitusten avulla, joiden kautta lapsi oppii tiedostamaan ja hallitsemaan kehonsa liikkeitä paremmin. Esibalettitunneilla tutustutaan jo enemmän baletin alkeisiin leikin ja erilaisten teemojen kautta.

Baletti

Opetus pohjautuu baletin tekniikan perussääntöihin tanssillista ilmaisua unohtamatta. Taiteen perusopetuksen mukainen säännöllinen tavoitteellinen opetussuunnitelma. Opetuksessa painotetaan myös oikeaa vartalon asentoa, aukikiertoa, lihasvoimaa ja notkeutta sekä musikaalista liikkeen suorittamista. Nämä taidot karttuvat tasolta toiselle edetessä. Varvastekniikka sisältyy opintoihin edistyessä. Baletti antaa myös loistavan pohjan lajiin kuin lajiin.

Nyt nuorille noin 12-16v myös oma alkeisryhmä. Aikuisbaletti ja pehmeä baletti 60v+ tunneilla edetään kunkin omien tuntemuksien pohjalta.

Jazztanssi

Energiaa, rytmiä ja liikkuvaa tanssia. Tunneilla harjoitellaan jazztanssin tekniikkaa, askelkuvioita ja tanssisarjoja huomioiden jazztanssille ominaiset piirteet mm. Kehon keskus lähellä maata, kehon eri osien eristäminen toisistaan – isolation sekä rytmin vaihtelu. Huomiota kiinnitetään myös ryhtiin, venyvyyteen, lihaskuntoon ja ilmaisuun. Musiikki tunneilla painottuu jännittäviin ja vaihteleviin rytmeihin. Jazztanssiryhmiä on useita ja jazztanssin opinnot voi aloittaa täytettyään 5v (jazz kids).

Lyrical jazz

Lyrical jazz tunteja järjestetään kaudella 2023-2024 workshopeina. Lyrical ottaa vaikutteita jazztanssin lisäksi myös baletista ja nykytanssista. Tunti painottuu tunnelatausta vaativiin tanssisarjoihin, jotka kehittävät myös tanssijan ilmaisu- ja heittäytymiskykyä.

Nykytanssi / Contemporary dance

Tuntien teemoina ovat painovoimalla leikittely (balance – off-balance), lattiatasossa työskentely ja liikkeen virtaavuus. Tilassa ja tasoissa liikkuvien vauhdikkaiden ja humorististenkin tuntisarjojen lisäksi keskitytään improvisaatioon yksin ja ryhmässä. Lattiatasossa liikkuvissa sarjoissa haetaan voimaa ylävartaloon ja käsiin.

Showtanssi

Showtanssi on monipuolinen esittävän tanssin laji, jonka juuret ovat jazztanssissa. Showtanssissa otetaan vaikutteita monista tanssilajeista, kuten esimerkiksi discotanssista, afrosta, nykytanssista ja streetistä. Tunneilla opitaan tanssin peruselementtejä, joihin sisältyy mm. Pyörimiset, askelikot ja hypyt. Tunteen ilmaiseminen ja tarinan kertominen tanssin keinoin saavat showtanssin tuntumaan ja näyttämään esitykseltä eli showlta!

Hip hop, street dance

Vauhdikas tunti jossa harjoitellaan katutansseille ominaista tyyliä liikkua ja tehdään erilaisia tanssisarjoja. Liikkeessä käytetään paljon joustoja, aksentointia ja hyödynnetään musiikin rytmejä. Asennetta ja rentoutta!

Commercial dance

Eri tyylejä yhdistelevä laji, jossa tärkeää on rohkea ilmaisu. Commercial dance on näyttävää ja huomiota herättävää. Pääpaino on liikkeen ja musiikin yhdistämisessä sekä tulkinnassa. Koreografioiden teemat vaihtelevat musiikin tyylin mukaan hip hopista ja rnb’stä danceen.

Musiikkiteatteri on teatterin, musiikin ja tanssin yhteinen estradi. Se on leikkimistä mielikuvituksella ja tutustumista omaan sisäiseen ”minään”, joka osaa ihan valtavasti, kun sen vaan löytää! Aiempaa kokemusta aiheen parista ei tarvitse olla. Tarkoitus on tehdä ja oppia yhdessä! Kaikissa lapsissa ja nuorissa on valtavasti voimaa ja tunteita, jotka ovat suureksi hyödyksi teatterin ja musiikin pelikentällä!

Akrobatia

Akrobatiatunneilla keskitytään perustekniikkaan yksin, parin ja ryhmän kanssa. Tekniikat ovat sovellettavissa niin alkajille kuin pidempään treenanneille. Akrobatia kehittää kehonhallintaa, voimaa, notkeutta ja liikkeentajua. Tunnit järjestetään intensiivijaksoina 5x90min syyskaudella ja 5x90min kevätkaudella. Ajankohdat löydät lukujärjestyksen alaosasta.

Breikki

Breikkitunnit järjestetään kaudella 2023-2024 workshopeina. Hip hop-kulttuuriin kuuluva näyttävä ja vauhdikas tanssilaji, joka koostuu akrobaattisista liikkeistä, toprockeista, footworkeista, powermoveista ja freezeistä. Näissä tunneissa on asennetta!

Street jazz

Street jazz tunnit järjestetään kaudella 2023-2024 workshopeina. Street jazz on sanansa mukaisesti fuusiolaji eli sekoitus katutanssilajeja ja jazztanssia. Laji on usein vahvasti opettajan oman tyylin mukainen. Siinä yhdistyy katutanssilajien rosoisuus ja jazztanssin linjakkuus vahvaa ilmaisua unohtamatta. Ominaista on rytmien vahva käyttö ja erilaiset dynamiikat: soljuvuus ja pehmeys sekä voimakkuus ja aksentit. Laji toimii myös hyvänä siltana eri tanssilajien välillä! Tunnilla klassisempien lajien harrastajat pääsevät kokeilemaan tuttujen asioiden ohessa katutanssia ja taas niiden lajien harrastajat puolestaan saavat monipuolisuutta ja erilaista tanssiteknistä harjoittelua treeniinsä.

Karakteritanssi

Baletin opiskelijat tutustuvat kausittain myös karakteritanssiin, jolle on ominaista erilaisista kulttuureista periytyneet kansantanssit ja eri maanosien etniset tanssit.

Discotanssi

Discotanssitunnit järjestetään kaudella 2023-2024 workshopeina. Discotanssi on vauhdikas laji, joka kehittää voimaa, nopeutta ja notkeutta. Sopii erinomaisesti myös muiden lajien tueksi! Tunneilla harjoitellaan perustekniikkaa, jolle ominaista on nopeat käsien pyöritykset, iskut ja askelsarjat, hypyt ja potkut ja ennen kaikkia nopeatempoiset tanssisarjat.

K-pop

K-pop tunnit ovat toistaiseksi tauolla. Maailmanlaajuisen suosion saavuttanut k-pop tanssi perustuu korealaisten artistien omiin koreografioihin. Vauhdikkailla tunneilla sopivasti haastetta, luovia muodostelmia sekä tanssityylejä eri lajeista.

Muut lajit

Tanssiopistolla järjestetään erillisopintoina workshopeja ja eripituisia intensiivijaksoja eri lajeista. Näistä ilmoitetaan kauden mittaan mm. Ajankohtaista –sivulla.