Opisto

'Jokainen on maailman paras oma itsensä' - Avoimuus - Vastuullisuus - 'Kissa pöydälle' - Luovuus ja rohkeus - ❤

Opisto

Pirkanmaan Tanssiopiston juuret juontavat vuoteen 1974, jolloin Irmeli Lehtinen perusti balettikoulun Lempäälään. Vuonna 2004 nimi muuttui Pirkanmaan Tanssiopistoksi ja Elina Berg siirtyi vetämään tanssiopistoa. Lukuisat ovat ne tanssinharrastajat vuosikymmenien saatossa, jotka ovat saaneet eväitä elämänsä varrelle pitkäjänteisestä ja antavasta tanssin opiskelusta. Nyt tanssia opiskellaan peräti jo kolmannessa polvessakin. Tanssiopistolla voit harrastaa kerran viikossa, omaksi iloksi tai vaikka toisen harrastuksen tueksi sekä tavoitteellisesti aina ammatilliset opinnot päämääränä.

Vuosittain tanssiopistolta hakee ammatilliseen koulutukseen nuoria tanssijoita ja Lempäälä on tullut tunnetuksi laadukkaasta opetuksestaan ja useista produktioistaan myös eri taiteen alojen ammattilaisten kanssa mm. Tanssijaksot, Yle Galaxi 2022-2023, Tanssiva kuvakirja, Ti-Ti Tuotanto Oy 2020, Lumikki ja 7 kääpiötä/Kehitysvammaisteatteri La Strada 2018-2019, Tampere Filharmonian joulusatu 2014, Luokkaretki kuuhun /Tampere Raw-Eppu Nuotio-Markus Fagerudd 2012, laajan tanssiteatterin teokset /Jummi Jammi orkesteri.

Toimitilamme sijaitsevat Ideaparkissa, jossa käytössämme on 3 tanssisalia asianmukaisin varustein. Meidät löydät Ideaparkin 2. kerroksesta ja D-ovelta saapuessasi liukuportaat ylös, käänny vasemmalle ja olet perillä.

Lämminhenkisyys, välittäminen ja jokaisen huomioiminen omista lähtökohdista käsin on tärkeää meille. Jokainen opettaja on alansa ammattilainen ja teemme työtämme rakkaudesta tanssiin ja sen opettamiseen.

Tanssiopisto on hyväksytty antamaan taiteen perusopetusta laajan ja yleisen oppimäärän mukaan jo vuonna 1993. Opetus on tavoitteellista ja etenevää sekä mahdollistaa monipuolisesti osaamisen kehittymisen sekä onnistumisen elämykset ammattilaisten ohjauksessa. Toiminta koostuu tasoittain etenevästä viikoittaisesta opetuksesta, intensiivijaksoista, workshopeista, näytös- ja esiintymistoiminnasta, yhteistyöstä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa sekä arviointi- ja kehitystyöstä. Yleinen ja laaja oppimäärä tarjoaa oppilaille oman kiinnostuksen ja resurssien mukaisen mahdollisuuden harrastaa juuri itselle sopivalla tavalla.

Pirkanmaan Tanssiopisto on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö.

Henkilökunta

Elina Berg

jazztanssi, lyrical, tanssiteatteri

Elina on ollut tanssiopiston rehtorina vuodesta 2004 ja toimii myös jazztanssiryhmien erikoiskoulutuksen, lyricalin ja tanssiteatterin opettajana. Pitkän linjan ammattilainen on opiskellut useita eri lajeja, tanssityylejä ja didaktiikkaa niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Rehtori- ja koulutusjohtamisen opinnot Elina on suorittanut Jyväskylän yliopistossa. Hän on Suomen Tanssitaiteilijaliiton hyväksymä opettaja ja tanssiopisto kuuluu Suomen Tanssioppilaitosten liittoon sekä DaCi:iin (Dance and the Child International).

Elinalla on takanaan myös pitkä ura viestintä- ja markkinointitehtävissä liike-elämän palveluksessa. Hänellä on tanssiopintojen ohella usean vuoden musiikkiopinnot, teatteri- ja tanssiopintoja Teatterikorkeakoulussa sekä psykologian, filosofian ja tiedotusopin opintoja Tampereen yliopistossa. Pirkanmaan Taikalamppu –lastenkulttuuriverkosto ja Tampereen kaupunki myönsivät Elinalle Lampun henki –palkinnon lastenkulttuurin hyväksi tehdystä työstä v.2009. Vuonna 2017 Lempäälän kunta palkitsi Elinan Emil Edner -mitalilla Lempäälän hyväksi tehdystä työstä kulttuurin saralla.

Irmeli Lehtinen

baletti

Irmeli on toiminut balettipedagogina jo 40 vuoden ajan opettaen lukuisia tanssijan alkuja Lempäälässä ja toimii tällä hetkellä baletin sijaisopettajana sekä pehmeä baletti 60v+ opettajana. Pirkanmaan Tanssiopisto toimii jatkumona hänen perustamalleen Balettikoulu Irmeli Lehtiselle (v.1974-2004). Irmeli aloitti tanssin Tampereella Liisi Hallaksen oppilaana, jonka jälkeen työskenteli tanssijana Tampereen Teatterissa ja muualla ympäri Suomea. Sitten tie vei ulkomaille ja hän esiintyi usean vuoden ajan Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa eri tanssiryhmissä. Myöhemmin hän palasi takaisin Suomeen ja suoritti tanssinopettajan tutkinnon. Myös tanssiopiston puvustus on paljolti Irmelin käsialaa.

Outi Vilonen

baletti, karakteritanssi

Outilla on takanaan pitkä ura niin balettipedagogina, koreografina kuin tanssijanakin. Hän on saanut tanssialan koulutuksen Hollannissa Brabants Conservatoriumissa sekä opiskellut mm. Moskovassa ja Tallinnassa. Hän on toiminut tanssijana mm. Aurinkobaletissa, Tanssiteatteri Danscossa ja useissa teattereissa sekä tehnyt koreografioita monissa teattereissa ympäri Suomea ja lukuisia myös TV:lle. Outi on toiminut baletin päätoimisena opettajana tanssiopistolla vuodesta 2007. Vuonna 2016 hänet palkittiin Balettipedagogit ry:n myöntämällä nimikkopalkinnolla. Tällä balettimestarilla on laji hallussa niin pedagogina kuin koreografinakin.

Satu Seppälä

nykytanssi, jazztanssi, baletti, showjazz

Satu on vahvan baletin pohjan omaava tanssin monitaituri, joka on saanut tanssinopettajan koulutuksen Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa sekä suorittanut ylemmän amk-tutkinnon Hämeen ammattikorkeakoulussa. Tanssijan ammatillisen koulutuksen Turun Konservatoriossa. Tanssiopistolla Satu on toiminut päätoimisena opettajana syksystä 2009. Satun tunneilla ei voi olla innostumatta!

Henna-Riikka Seima

hip hop, street dance, commercial dance, street jazz

Henna-Riikka on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta ja liikunnanohjaajaksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta. Hän kouluttautuu jatkuvasti myös New Yorkissa. Street- ja showlajeista on opetuskokemusta on kertynyt yli 15 vuoden ajalta eri puolilta Suomea. SM-kisoista on menestystä tullut sekä tanssijana että koreografina. Henna-Riikka ottaa mielellään opetukseen vaikutteita myös muista tanssilajeista ja pitää tärkeänä perusteiden hallintaa ja samanaikaisesti tanssijoiden kannustamista kohti omaa persoonallista tanssityyliä. ‘Henkka’ on todella tsemppaava opettaja ja on opettanut tanssiopistolla vuodesta 2008.

Alina Siren

baletti, lastentanssi

Alina on erityisesti balettiin ja lastentanssiin perehtynyt tanssinopettaja. Ammattiuransa hän on aloittanut tanssijana teattereissa, joissa toiminut myös koreografina ja ohjaajan assistenttina. Alina on opiskellut sekä kotimaassa ja ulkomailla ja täydentänyt opintojaan mm. Salzburg Orff -intituutissa. Alinalla on todella pitkä opetuskokemus tanssioppilaitoksissa.

Reetta Mäkinen

jazztanssi, lyrical, akrobatia

Reetan ominta alaa ovat jazztanssi ja akrobatia, mutta hänellä on monipuolinen tanssikoulutus; näiden lajien lisäksi mm. baletti, nykytanssi ja hip hop. Opetuskokemusta on kertynyt kymmenen vuoden ajalta ja näistä useita vuosia tanssiopistolla. Reetta on toiminut myös tanssijana ja tehnyt koreografioita produktioihin (mm. Nääspeksit). Hän on koulutukseltaan myös DI.

Riku Terrinen

breikki

Riku on tanssiopiston kasvatteja sekä esiintynyt ja kilpaillut aktiivisesti alan tapahtumissa. Kokemusta on myös nykytanssista ja erilaisista tanssin yhteistyöproduktioista musiikin ammattilaisten kanssa. Tanssinopettajana Riku pitää musiikkia tärkeänä osana breikkiä ja hänellä on myös pitkä kokemus dj:nä.

Susanne Mäki-Krekola

heels, hip hop, latino show

Susannella on opetuskokemusta jo usean vuoden ajalta. Tanssiopiston kasvatilla on monipuolinen tanssikoulutus ja erityisesti heels sekä katutanssilajit ovat lähellä sydäntä. Susanne on esiintynyt myös lukuisissa alan tapahtumissa, kilpailuissa ja yhteistyöproduktioissa sekä ansioitunut koreografina. Lisäksi hän toimii tanssijana PTO Dancers ryhmässä. Susanne on myös humanististen tieteiden kandidaatti.

Clarissa Mathlin

PTO Dancers / contemporary jazz

Clarissa on Tampereelta lähtöisin oleva tanssija, tanssinopettaja ja koreografi, joka on palannut Suomeen ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen. Hän valmistui tanssijaksi v.2014 Tukholman Diambra Dance Educationilta ja on ollut mukana useissa musikaaleissa, produktioissa sekä artistien taustalla sekä opettanut eri tanssikouluissa pääasiassa Ruotsissa. Clarissa on valmistunut myös Tukholman yliopistosta v.2022 opintojen painottuessa kulttuuritieteisiin, sosiaaliantropologiaan ja korean kieleen. PTO Dancers ryhmän kanssa hän on työskennellyt jo parin vuoden ajan. Koreografiat keskittyvät ilmaisuun, tunteeseen sekä liikekielen vaihtelevuuteen. Hän haastaa myös mielellään niin itsensä kuin oppilaansa kokeilemaan aina jotakin uutta avoimessa ja turvallisessa ilmapiirissä.

Juulianna Mäkelä

Musiikkiteatteri

Juulianna Mäkelä on tamperelainen näyttelijä, jolla on kokemusta teatterin lavoilta niin Tampereelta, Turusta, Lahdesta kuin Rovaniemeltäkin. Tyylilajit teoksissa ovat olleet musiikkiteatteria, musikaaleja, vakavaa draamaa, komediaa sekä lasten- ja nuortenteatteria! Kokemusta löytyy päärooleista ensmble- ja understudy-tehtäviin. Juulianna on opiskellut Lahden AMK:n musiikki ja draamainstituutissa musiikkiteatterin ammattilaiseksi ja tehnyt töitä ammattilaisena vuodesta 2013 lähtien. Teatterinäyttelemisen lisäksi hänellä on oma musiikkiteatteriensmble Tytäryhtiö sekä kokemusta mm. äänikirjojen lukemisesta.

Marika Kohtamäki

K-pop

Marika on tamperelainen tanssija, jolla on vahva tausta baletista, streetistä ja jazztanssista. K-popista hänellä on lähes kymmenen vuoden kokemus ja hän onkin toiminut aktiivisesti lajin parissa esiintyjänä, opettajana, kisaajana ja tuomarina. Marika on syventynyt k-poppia ympäröivään korealaiseen kulttuuriin myös kieliopintojen, käännöstöiden sekä matkailun kautta. Hän toimii myös K-pop Suomi Ry:n hallituksessa tanssivastaavana. Lisäksi Marika on kauppatieteiden ja markkinoinnin maisteriopiskelija.

Lukuvuoden toiminta-ajat

Lukuvuoden toiminta-ajat 2022-2023

Syyslukukausi 15.8.-18.12.2022

– tunteja ei ole pyhäinpäivänä 5.11. ja itsenäisyyspäivänä 6.12. Syyslomalla vko 42 vain erikseen ilmoitettavat tunnit.

Kevätlukukausi 9.1.-21.5.2023

-tunteja ei ole pääsiäisenä 6.-10.4., vappuna 1.5. Talvilomalla vko 9 ei ole tunteja.

Huom! Normaalien toiminta-aikojen ulkopuolella järjestämme myös kursseja, leirejä ja harjoituksia, joista tiedotamme erikseen.

Kausimaksulliset/avoimen tason tunnit

5.9.-4.12.2022 ja 16.1.-23.4.2023 (12x+12x)
-aikuisbaletti
-latino show
-k-pop nuoret(13v-)/aikuiset. Huom. 23.1.-6.5.2023
-pehmeä baletti Huom. kertamaksullinen

INT=Intensiivijaksot

5.9.-27.11.2022 ja 16.1.-2.4.2023 (10x+10x)
-akrobatia
-musiikkiteatteri Huom. kevään lisäjakso 5.4.-6.5.2023

Baletti Ek A Int.

Syyslukukausi 26.8., 2.9., 16.9., 30.9., 14.10., 28.10., 11.11., 25.11., 2.12. ja 16.12.
Kevätlukukausi 20.1., 27.1., 10.2., 24.2., 10.3., 24.3., 31.3., 14.4., 28.4. ja 12.5.

PTO Cats Ek Int.

Syyslukukausi 23.8.-1.11.
Kevätlukukausi – ajankohdat ilmoitetaan osallistujille suoraan

Tapahtumakalenteri 2022-2023

05/22 Tanssiopiston näytökset, Tampere-Talo
05/22 Dance & Show tanssikilpailu, Ylöjärvi
05/22 Performing Arts SM-kilpailut
05/22 Pyörre tanssitapahtuma, Tampere
06/22 Kuopio Dance Festival
06-08/22 Kesän tanssileirit ja tunnit
08/22 Tanssikausi alkaa ja uusien tilojen avajaiset
09/22 Syksyn workshopien julkaisu ja aloitus
10/22 Avoimien ovien viikko tanssiopistolla 10.-16.10.2022
10/22 Syysloma Special tunnit 17.-18.10.2022
10/22 Estradi tanssikilpailu, Helsinki
11/22 NykytanssiPaletti, Helsinki, Kansallisooppera
11/22 Valtakunnallinen jazztanssikilpailu 4.-6.11.2022, Tampere
11/22 Dance and Show tanssikilpailu, Ylöjärvi
12/22 Omat Tanssit -iltapäivä, oppilaiden omat koreografiat, Pii Poo
12/22 Joululoman workshopit
01/23 Valtakunnallinen balettikilpailu, Helsinki
02/23 Talven workshopit
03/23 HML Dance kilpailu, Iittala
04/23 Glow ja/tai Estradi tanssikilpailu, Helsinki
04/23 BalettiPaletti näytös, Suomen Kansallisooppera, Helsinki
05/23 Tanssiopiston näytökset, Tampere-Talo
05/23 Dance & Show tanssikilpailu, Ylöjärvi
05/23 Performing Arts SM-kilpailut
05/23 Pyörre tanssitapahtuma, Tampere
06/23 Kuopio Dance Festival
06-08/23 Kesän tanssileirit ja tunnit

Kalenterin ulkopuolella lisäksi muita kursseja ja esiintymisiä, joista tiedoitetaan lähempänä.

Koulutussäännöt

1. Ilmoittautuminen

Oppilas saa osallistua tunneille kun oppilaspaikka on varattu ja ilmoittautumislomake on asianmukaisesti täytettynä palautettu. Ilmoittautuminen on sitova ja voimassa sekä syys- ja kevätlukukauden ellei sitä ao.ohjeistuksen mukaan peruta. Huom! Ensimmäisen tunnin voi kokeilla maksutta ja tunti veloitetaan vasta opintojen jatkuessa ensimmäisenä tuntikertanana. Mikäli oppilas ei jatka opintoja kokeilukerran jälkeen, tulee siitä ilmoittaa välittömästi oppilaspaikan vapauttamiseksi ja tällöin ilmoittautuminen raukeaa. Muuten se katsotaan maksulliseksi ja varatuksi.

2. Opintojen keskeyttäminen

Oppilaspaikan irtisanomisesta on aina tehtävä kirjallinen ilmoitus (sähköposti tai kirje) 14 vrk ennen seuraavan kuukauden alkua, jolloin seuraavan jakson/kk:n maksua ei enää tarvitse maksaa. Jaksohinnoittelussa oppilaan ei siis tarvitse maksaa koko lukukautta opintojen keskeytyessä, mikäli ilmoitus siitä on tehty ohjeistuksen mukaan. Suullinen maininta opettajalle ei riitä.

Huom! Kausimaksullisilla (intensiivijaksot ja aikuisten kausimaksulliset tunnit) tunneilla ei oppilasmaksua palauteta, jos oppilas keskyttää opinnot kesken kauden. Oppilaspaikka tulee perua kevätkaudelta ennen joululomaa, mikäli opinnot ei jatku kevällä. Muuten paikka katsotaan varatuksi myös keväälle.

3. Tuntimuutokset

Lukukauden aikana ryhmää/lajia voi vaihtaa sopimalla siitä aina erikseen. Ylemmälle tasolle siirrytään vain opettajan suosituksesta. Tästä ja lukuvuoden aikana muista tulevista muutoksista esim. yhteystietojen muutokset tulee tehdä kirjallinen ilmoitus (sähköposti tai kirje).

4. Hinnat ja maksukäytännöt

Tutustu hinnoitteluun ennen ilmoittautumista: Hinnat

5. Poissaolot ja korvauskäytännöt

Poissaoloja ei korvata rahassa, (koskee myös mahd. etäopetusta) vaan ne voi korvata muilla tunneilla sopimalla niistä opettajan kanssa oman tai alemman tason tunneilla. Poissaolokorvaus on voimassa 2 kuukautta poissaolokerrasta. Pitkäaikaisissa sairauspoissaoloissa (1kk-) voidaan maksumuutoksista sopia seuraavaan laskuun lääkärintodistusta vastaan. Mikäli oppilas muun syyn takia haluaa tilapäisesti keskeyttää opinnot pidemmäksi aikaa (1kk-, esim. matka) ja haluaa kuitenkin pitää oppilaspaikkansa varattuna, maksetaan oppilasmaksusta tältä ajalta puolet. Käytäntö on voimassa, mikäli siitä on sovittu etukäteen. Ilmoita muutenkin poissaolostasi opettajallesi esim.tekstiviestillä etukäteen tietäessäsi. Opettajien puhelinnumerot löydät Yhteystiedot –sivulta.

6. Vastuu

Tanssiopistolla on voimassa oleva vastuuvakuutus, joka on voimassa tuntien ajan. Tämä ei kuitenkaan korvaa venähdyksiä, revähdyksiä, liukastumisia jne. Suosittelemme oppilaille omaa henkilökohtaista tapaturmavakuutusta. Ilmoitathan, jos oppilaalla on jokin sairaus joka opettajan olisi hyvä tietää. Opettaja on vastuussa oppilaista vain oppitunnin ajan, joten varsinkin pienempien oppilaiden saattajien on tärkeää huolehtia lapsesta saliin siirtymiseen saakka ja heti tunnin loputtua. Lapsi kannattaa myös ohjeistaa, että mikäli saattaja myöhästyy, hän halutessaan voi tulla myös tanssisalin puolelle odottamaan ja seuraamaan seuraavaa tanssituntia.

Emme vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista. Arvotavarat kannattaa ottaa tanssisaliin mukaan. Saliin voi ottaa halutessaan myös kaikki tavaransa kenkiä myöden. Tällöin tulee kuitenkin varata yksi iso kassi, johon saa kaiken mahtumaan ja jotta tavarat eivät kuljeksi irrallaan.

7. Muutokset opetuksessa

Opettajan sairastuessa tai muun esteen ilmetessä tunnit ovat normaalisti sijaisen toimesta tai tunti voidaan joutua siirtämään tai oppilaalle tarjotaan aina korvaava tunti. Tanssiopisto pidättää oikeuden lukujärjestys- ja opettajamuutoksiin esim.tilanteessa mikäli ryhmään ei ole tarpeeksi osallistujia.

Huom! Esim. pandemiatilanteessa lähiopetusta voidaan joutua antamaan vaihtoehtoisella tavalla lyhytaikaisesti, ja tällöin oppilas sitoutuu osallistumaan opetukseen korvaavalla tavalla. Tämänkaltaisessa erikoistilanteessa voi opetus tanssiopiston toimesta olla myös tauolla ja mikäli opetusta ei järjestetä tämä huomioidaan oppilasmaksuissa.

8. Tiedotus

Tiedottaminen hoidetaan pääasiallisesti paperisin tiedottein. Tämä on todettu parhaimmaksi tavaksi tiedon kulkeutua molemmille, sekä oppilaalle että vanhemmalle. Käytämme myös tarvittaessa sähköposti- ja tekstiviestitiedotusta. Huolehdithan, että yhteystiedot pysyvät ajan tasalla. Päivitämme ajankohtaisia tapahtumia myös nettisivuillamme, facebookissa, instagramissa ja ilmoitustaululla.

9. Kuvien käyttö

Tanssiopistolla dokumentoidaan oppilasryhmien työskentelyä. Video- ja kuvamateriaalia voidaan käyttää myös markkinointijulkaisuissa, nettisivuilla, somessa ja opetustarkoitukseen. Mikäli et halua antaa suostumustasi kuvien käyttöön, mainitse siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

10. Tuntietiketti

Pukuohjeistus

Pukuohjeistus lukuvuodelle 2022-2023 /Pirkanmaan Tanssiopisto

Lastentanssin, esibaletin ja baletin luokilla oppilaat hankkivat yhtenäiset asut. Pukuja myy Ballerina & Liikunta Hämeenkadulla Tampereella sopimushinnoin. Liikkeessä tiedetään minkälainen puku/tossut millekin tunnille olisi tarkoitus hankkia, kun kerrot mistä olet. Kaikista muista liikkeen tuotteista saat myös 10 %:n alennuksen, kun kerrot olevasi Pirkanmaan Tanssiopiston oppilas. Pukujen hankinta ei ole mitenkään sitovaa ko.liikkeestä, vaan sen voi toki hankkia muualtakin. Pukujen hankinnalla ei ole mikään kiire, jos ensin haluaa katsoa innostuuko oppilas harrastamaan.

Lastentanssi ja esibaletti
Harjoituspuku vaal.pun. lycra, pienillä hihoilla ja kiinteällä pienellä tyllihameella. Tossut lasten valk. kangasharjoitustossut ja
valk.sukkahousut.

Pojat balettiluokilla: valkoinen hihaton t-paita, mustat trikoot ja mustat baletin kangasharjoitustossut.

Baletti 1
Harjoituspuku leveäolkaiminen turkoosin värinen kiinteällä hameella (Ballerinan mallisto). Tossut lasten valk. kangasharjoitustossut ja valk. sukkahousut.

Baletti 2
Harjoituspuku leveäolkaiminen valkoinen kiinteällä hameella (Ballerinan mallisto), sama kuin viime vuonna. Tossut lasten valk. kangasharjoitustossut ja valk.sukkahousut.

Baletti 4
Harjoituspuku hihaton vadelman värinen (Capezio, tactel), sama kuin viime vuonna. Valkoinen bal.kietaisuhame lyhyt malli. Tossut puuterinväriset kangasharjoitustossut sekä puuterinväriset harj.trikoot. Kärkitossut.

Baletti 6
Harjoituspuku hihaton ristikkoselkäinen liilan värinen (Capezio), sama kuin viimevuonna. Luokkapukua päivitellään myöhemmin. Musta bal.kietaisuhame lyhyt malli. Tossut puuterinväriset kangasharjoitustossut, nauhat sekä puuterinväriset harj.trikoot. Kärkitossut

Jazztanssi
Jazztanssissa suositellaan käytettäväksi mustia Blochin Slipstream/Capezion varrettomia jazztossuja (koot 34-40) ja Sanshan/Capezion varrettomia jazztossuja (koot 29-33), isommilla lisäksi päkiätossut (FootUndezz).
Huom! PTO Poppaset ja PTO Cats tossujen väri nude (tan) nauhaton malli. Mustat trikoot/legginsit, jazztanssihousut tai tanssisortsit, harj.puku tai kiinteä t-paita/toppi.

Nykytanssi, showtanssi, heels ja discotanssi
Paljaat varpaat tai päkiätossut (FootUndezz). Trikoot, jazzhousut, harj.puku tai kiinteä t-paita/toppi. Sukat voi olla mukana kassissa, sillä joissakin harjoitteissa niitä saatetaan tarvita. Heels tunnille suosittelemme nilkkureita/korkokenkiä, mutta korko voi halutessa olla niin halutessa hiukan matalampikin.

Hip hop, street, commercial, breikki
Kevyet, lenkkarimaiset kengät taipuisalla/joustavalla pohjalla. Kenkien pohjan on sovelluttava tanssimatolle, joka on luonnostaan pitävä. Kenkä voi siis olla pohjaltaan liukkaampi. Huomioithan, että kengän pohjasta ei lähde väriä! Verkkarit, t-paita tms. joustava vaatetus.

Muilla tunneilla; asianmukaiset varusteet, opettajalta lisätietoja. Asusteiden tulee olla joustavia eikä
vartalon liikkeitä peittäviä ja ennen kaikkea niin että liikkuminen tuntuu mukavalta.

Hiukset sidotaan balettitunneilla nutturalle ja muilla tunneilla kiinni. Ei roikkuvia irtohiuksia kasvoilla!
Muistathan ottaa korut ja kellon pois tunneilla.

PS. Kännykät laitetaan äänettömälle tunnin ajaksi ja niitä ei käytetä tunnin aikana.

Erikoiskoulutus- ja kisaryhmät

Tietoa erikoiskoulutusryhmistä lukuvuodella 2022-2023

Erikoiskoulutusryhmiin hakeudutaan opettajan suosituksesta ja/tai koetuntien kautta. Ryhmät edellyttävät sitoutumista ja säännöllistä läsnäoloa paitsi ek-tunneilla niin myös kaikilla oppilaan opinto-ohjelmaan kuuluvilla viikkotunneilla sekä koreografiaharjoituksissa. Oppilaan opinto-ohjelmaan vaaditaan tietty treenimäärä viikossa ja nykyiset oppilaat saavat tuntisuositukset ennakkoilmoittautumisen yhteydessä. Ryhmään sitoudutaan vuodeksi kerrallaan ja ryhmän kokoonpano arvioidaan myös vuosittain.

Ek-ryhmiin voidaan ottaa uusia oppilaita myös kesken lukuvuoden opinto-ohjelman ja oppilaan taitojen salliessa (huom! kehittyminen tapahtuu jokaisella omaan tahtiinsa) sekä myös siirtää ryhmästä pois pätevästä syystä (esim.jatkuvat poissaolot myös muilta treenitunneilta). Ek-ryhmät on tarkoitettu oppilaille, jotka haluavat kehittyä monipuolisesti ja nopeammin teknisissä taidoissa sekä erityisesti esiintyjinä. Edistyessä ryhmät kehittävät myös valmiuksia mahd. ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen.

Erikoiskoulutusryhmät osallistuvat alan kilpailuihin ja tapahtumiin 1-3x vuodessa, mutta tulee huomioida vuosittain, että säännöt kilpailuissa/tapahtumissa ikäryhmistä voivat olla tiukkoja ja mikäli oppilaan ikäryhmä poikkeaa ryhmän yleisestä ikäjakaumasta, välttämättä ei aina pääse osallistumaan koko ryhmänä samoihin esitystilanteisiin. Samoin uutena oppilaana ryhmään tulevan tulee ymmärtää, että heti ei pääse mukaan jo harjoitettuun koreografiaan. Ryhmälle voidaan tehdä myös pienryhmäkoreografioita ja sooloja. Tärkeää on myös huomioida, että suurimpaan osaan kilpailuista/tapahtumista järjestetään esikarsinnat, joten tanssiopiston pääsy esiintymään ei ole itsestäänselvää. Harjoitusprosessi sinällään on erittäin tärkeä osa opintoja.

Tanssiopiston 2022-2023 erikoiskoulutusryhmät ovat:

Baletin erikoiskoulutus Ek intensiivijaksot

PTO Cats Ek Int.

PTO Poppaset Ek

PTO Street Juniors Ek

Uusia erikoiskoulutusryhmiä perustetaan tilanteen mukaan myös muista lajeista.

Kisaryhmät

PTO Dancers kisaryhmä; jazz contemporary pienryhmä (aikuiset 15v+)

Kisaryhmät perustetaan usein jo tietty kilpailu tähtäimessä. Valinta tapahtuu koetanssien kautta ja oppilas sitoutuu ryhmän harjoutusaikatauluihin ja tavoitteisiin. Kisaryhmät vaihtelevat vuosittain.