Opisto

'Jokainen on maailman paras oma itsensä' - Avoimuus - Vastuullisuus - 'Kissa pöydälle' - Luovuus ja rohkeus - ❤

Opisto

Pirkanmaan Tanssiopiston juuret juontavat vuoteen 1974, jolloin Irmeli Lehtinen perusti balettikoulun Lempäälään. Vuonna 2004 nimi muuttui Pirkanmaan Tanssiopistoksi ja Elina Berg siirtyi vetämään tanssiopistoa. Lukuisat ovat ne tanssinharrastajat vuosikymmenien saatossa, jotka ovat saaneet eväitä elämänsä varrelle pitkäjänteisestä ja antavasta tanssin opiskelusta. Nyt tanssia opiskellaan peräti jo kolmannessa polvessakin. Tanssiopistolla voit harrastaa kerran viikossa, omaksi iloksi tai vaikka toisen harrastuksen tueksi sekä tavoitteellisesti aina ammatilliset opinnot päämääränä.

Vuosittain tanssiopistolta hakee ammatilliseen koulutukseen nuoria tanssijoita ja Lempäälä on tullut tunnetuksi laadukkaasta opetuksestaan ja useista produktioistaan myös eri taiteen alojen ammattilaisten kanssa (mm.Tampere Filharmonian joulusatu 2014, Luokkaretki kuuhun /Tampere Raw-Eppu Nuotio-Markus Fagerudd 2012, laajan tanssiteatterin teokset /Jummi Jammi orkesteri).

Toimitilamme sijaitsevat 1.8.2017 alkaen Ideaparkissa, jossa käytössämme on 3 tanssisalia asianmukaisin varustein. Meidät löydät Ideapark Areenan alueelta.

Lämminhenkisyys, välittäminen ja jokaisen huomioiminen omista lähtökohdista käsin on tärkeää meille. Jokainen opettaja on alansa ammattilainen ja teemme työtämme rakkaudesta tanssiin ja sen opettamiseen.

Tanssiopisto on hyväksytty antamaan taiteen perusopetusta laajan ja yleisen oppimäärän mukaan jo vuonna 1993. Opetus on tavoitteellista ja etenevää sekä mahdollistaa monipuolisesti osaamisen kehittymisen sekä onnistumisen elämykset ammattilaisten ohjauksessa. Toiminta koostuu tasoittain etenevästä viikoittaisesta opetuksesta, intensiivijaksoista, workshopeista, näytös- ja esiintymistoiminnasta, yhteistyöstä muiden kulttuuritoimijoiden kanssa sekä arviointi- ja kehitystyöstä. Yleinen ja laaja oppimäärä tarjoaa oppilaille oman kiinnostuksen ja resurssien mukaisen mahdollisuuden harrastaa juuri itselle sopivalla tavalla.

Pirkanmaan Tanssiopisto on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö.

Henkilökunta

Elina Berg

rehtori, tanssipedagogi – jazztanssi, lyrical, tanssiteatteri

Elina on ollut tanssiopiston rehtorina vuodesta 2004 ja toimii myös laajan oppimäärän jazztanssiryhmien, lyricalin ja tanssiteatterin opettajana. Pitkän linjan ammattilainen on opiskellut useita eri lajeja, tanssityylejä ja didaktiikkaa niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Rehtori- ja koulutusjohtamisen opinnot Elina on suorittanut Jyväskylän yliopistossa. Hän on Suomen Tanssitaiteilijaliiton hyväksymä opettaja ja tanssiopisto kuuluu Suomen Tanssioppilaitosten liittoon sekä DaCi:iin (Dance and the Child International).

Elinalla on takanaan myös pitkä ura viestintä- ja markkinointitehtävissä liike-elämän palveluksessa. Hänellä on tanssiopintojen ohella usean vuoden musiikkiopinnot, teatteri- ja tanssiopintoja Teatterikorkeakoulussa sekä psykologian, filosofian ja tiedotusopin opintoja Tampereen yliopistossa. Pirkanmaan Taikalamppu –lastenkulttuuriverkosto ja Tampereen kaupunki myönsivät Elinalle Lampun henki –palkinnon lastenkulttuurin hyväksi tehdystä työstä v.2009. Vuonna 2017 Lempäälän kunta palkitsi Elinan Emil Edner -mitalilla Lempäälän hyväksi tehdystä työstä kulttuurin saralla.

Irmeli Lehtinen

balettipedagogi – baletti

Irmeli on opettanut lukuisia tanssijan alkuja jo 40 vuoden ajan Lempäälässä. Pirkanmaan Tanssiopisto toimii jatkumona hänen perustamalleen Balettikoulu Irmeli Lehtiselle (v.1974-2004). Irmeli aloitti tanssin Tampereella Liisi Hallaksen oppilaana, jonka jälkeen työskenteli tanssijana Tampereen Teatterissa ja muualla ympäri Suomea. Sitten tie vei ulkomaille ja hän esiintyi usean vuoden ajan Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa eri tanssiryhmissä. Myöhemmin hän palasi takaisin Suomeen ja suoritti tanssinopettajan tutkinnon. Irmeli opettaa tanssiopistolla aikuisbalettia ja toimii baletin sijaisopettajana. Myös tanssiopiston puvustus on paljolti Irmelin käsialaa.

Outi Vilonen

balettipedagogi – baletti, karakteritanssi

Outilla on takanaan pitkä ura niin opettajana, koreografina kuin tanssijanakin. Hän on saanut tanssialan koulutuksen Hollannissa Brabants Conservatoriumissa sekä opiskellut mm. Moskovassa ja Tallinnassa. Hän on toiminut tanssijana mm. Aurinkobaletissa, Tanssiteatteri Danscossa ja useissa teattereissa sekä tehnyt koreografioita monissa teattereissa ympäri Suomea ja lukuisia myös TV:lle. Outi on toiminut baletin päätoimisena opettajana tanssiopistolla vuodesta 2007. Vuonna 2016 hänet palkittiin Balettipedagogit ry:n myöntämällä nimikkopalkinnolla. Tällä balettimestarilla on laji hallussa niin pedagogina kuin koreografinakin.

Satu Lankinen

tanssinopettaja, lastentanssi, poikien tempputanssi, baletti, nykytanssi, dance mix

Satu on vahvan baletin pohjan omaava tanssin monitaituri, joka on saanut tanssinopettajan koulutuksen Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa sekä tanssijan ammatillisen koulutuksen Turun Konservatoriossa. Tanssiopistolla Satu on toiminut päätoimisena opettajana syksystä 2009. Satun tunneilla ei voi olla innostumatta!

Henna-Riikka Seima

tanssinopettaja, AMK – hip hop, street dance, commercial dance

Henna-Riikka on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta ja liikunnanohjaajaksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta. Hän kouluttautuu jatkuvasti myös New Yorkissa. Street- ja showlajeista on opetuskokemusta on kertynyt yli 10 vuoden ajalta eri puolilta Suomea. SM-kisoista on menestystä tullut sekä tanssijana että koreografina. Henna-Riikka ottaa mielellään opetukseen vaikutteita myös muista tanssilajeista ja pitää tärkeänä perusteiden hallintaa ja samanaikaisesti tanssijoiden kannustamista kohti omaa persoonallista tanssityyliä. ‘Henkka’ on todella tsemppaava opettaja ja on opettanut tanssiopistolla vuodesta 2008.

Manu Uimi

tanssinopettaja, AMK – showtanssi, high heels

Manu on valmistunut Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi. Hän on toiminut opetustyön ohella tanssijana monissa produktioissa sekä kokenut myös Suomen mestaruuskilpailut tanssijana. Manulla on kokemusta monipuolisesti eri tanssilajeista ja hän pitääkin eri tyylien sekoittelusta tanssitunneillaan. Tärkeää on myös kehon rytmitaju ja musiikin kuuleminen. Hän myös muistuttaa, että tanssitunnilla kannattaa aina kysyä jos jotain asiaa ei ymmärrä – yhdessä löydämme ratkaisut.

Reetta Mäkinen

tanssinopettaja – jazztanssi

Reetta jatkaa jazz kidsien ja junnujen opettajana. Hän ollut tanssiopistolla usean vuoden ajan myös vaihdellen äitiysloma- ja eri tuntien sijaisena. Opetuskokemusta on kertynyt seitsemän vuoden ajalta. Hänellä on monipuolinen tanssikoulutus; balettia, jazztanssia, nykytanssia ja hip hopia sekä taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opinnot. Reetta on toiminut myös tanssijana ja koreografina monissa produktioissa (mm.Nääspeksit). Reetta opiskelee myös Tampereen teknillisessä yliopistossa, jossa opinnot alkavat olla loppusuoralla.

Iinamaija Vahila

tanssinopettaja, AMK – jazztanssi

Iinamaija on tanssiopiston oma kasvatti, jossa hän on suorittanut tanssin laajan oppimäärän opinnot. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta vuonna 2013. Valmistumisen jälkeen kokemusta on kertynyt niin jazztanssin, nykytanssin, baletin kuin lastentanssinkin opettajana ja kaikenikäiset oppilaat ovat tulleet tutuiksi. Tanssiopistolla ”Iinu” opettaa tulevana kautena nuorten perustason jazztunteja ja kuntojazzia aikuisille. Hän iloisuutensa saa kaikki innostumaan ja tunneilla vallitseekin kannustava yhdessätekemisen meininki.

Erkkapekka Tirkkonen

tanssiopettaja – breikki

Erkkapekka on pitkän linjan breikkari. Hän on aloittanut breikin 1997 ja perustanut Moonfreeze Crewin 1998. Ryhmä on  voittanut lukuisia breikin Suomen mestaruuksia sekä kisoja ympäri maailmaa. Erkkapekka on esiintynyt aktiivisesti ryhmänsä kanssa koko ajan. Teatterikokemusta Erkkapekalla on Tampereen Työväen Teatterin Vuonna-85 / Remix / GTP musikaaleista yli kuuden vuoden ajalta. Opettamisen hän aloitti jo varhain ja kokemusta onkin kertynyt reippaasti yli 15 vuotta. Opettajana hän ottaa oppilaat yksilöinä ja korostaa perusteita, musikaalisuutta, ryhmähenkeä sekä tanssista nauttimista. ‘Eki’ on opettaja, joka tuntee breikin ja tietää mistä puhuu ja mitä opettaa.

Lukuvuoden toiminta-ajat

Lukuvuoden toiminta-ajat 2017-2018

Syyslukukausi 21.8.-17.12.2017

– tunteja ei ole Pyhäinpäivänä 4.11. ja Itsenäisyyspäivänä 6.12. Syyslomalla vko 42 vain erikseen ilmoitettavat tunnit.

Kevätlukukausi 8.1.-20.5.2018

-tunteja ei ole Pääsiäisenä 29.3.-2.4., Vappuna 30.4.-1.5. ja Helatorstaina 10.5. Talvilomalla vko 9 ei ole tunteja.

Huom! Normaalien toiminta-aikojen ulkopuolella järjestämme myös kursseja, leirejä ja harjoituksia, joista tiedotamme erikseen.

Baletin Ek intensiivit kevätkaudella 2018:

20.1., 3.2., 10.2., 17.2., 10.3., 17.3., 14.4., 21.4., 5.5. ja 12.5.

(VEk varvastekniikka la klo 10.30-11.30 ja EkA repertuaari la klo 11.30-12.30)

PTO Street Crew Ek:n intensiivijaksot kevätlukukaudella

17.2. klo 13-15, la 17.3. klo 13-15 ja la 14.4. klo 13-15

Tapahtumakalenteri

08/17 Tanssileiri ’Dance Mix Campus’ 7-12 -vuotiaille 2.-4.8.2017
08/17 Baletin workshopit 10-13v ja 14-18v 14.-16.8.2017
09/17 PTO Street Crew Audition/koetanssi 23.9.2017
09/17 Nuori Tanssi 2017 tapahtuma, Tampere 30.9.-1.10.2017
09/17 PTO Pink Dancers Tasauspäivillä, Ideapark 16.9.2017
10/17 Avoimien ovien viikko tanssiopistolla 9.-15.10.2017
10/17 Syysloma Special 16.-17.10.2017
10/17 Syysloman workshop 18.-19.10.2017: Tanssiakrobatia 8-13v
11/17 It’s All in Jazz valtakunnallinen jazztanssikilpailu, Tampere 3.-5.11.2017
11/17 Omat Tanssit –iltapäivä, oppilaiden omat koreografiat, Pii Poo 25.11.2017
12/17 Joululoman workshop: Christmas heels 19.12.2017 -drop in
01/18 Valtakunnallinen balettikilpailu, Helsinki 27.-28.1.2018
02/18 Disco dance intensiivilauantai 3.2.2018 -drop in
02/18 Tanssin talviloma Special 26.-27.2.2018
03/18 Hip hop 16+/aikuiset workshop 17.3.2018 -drop in
04/18 Street SM 2018 (solo), Jyväskylä
04/18 Estradi tanssikilpailu 7.-8.4.2018, Helsinki
04/18 Nykytanssi 16+/aikuiset workshop 7.4.2018 -drop in
05/18 Tanssiopiston näytökset 19.5.2018, Tampere-Talo
05/18 Dance@Show tanssikilpailu 26.-27.5.2018, Ylöjärvi
06/18 Kuopio Dance Festival
06-08/18 tanssileirit ja kesätunnit

Lisää mahd. tapahtumia päivitetään kalenteriin myöhemmin. Kalenterin ulkopuolella lisäksi muita muita yksittäisiä esiintymisiä.

Koulutussäännöt

1. Ilmoittautuminen

Oppilas saa osallistua tunneille kun oppilaspaikka on varattu ja ilmoittautumislomake on asianmukaisesti täytettynä palautettu. Ilmoittautuminen on sitova ja voimassa sekä syys- ja kevätlukukauden ellei sitä ao.ohjeistuksen mukaan peruta. Huom! Ensimmäisen tunnin voi kokeilla maksutta ja tunti veloitetaan vasta opintojen jatkuessa ensimmäisenä tuntikertanana. Mikäli oppilas ei jatka opintoja kokeilukerran jälkeen, tulee siitä ilmoittaa välittömästi oppilaspaikan vapauttamiseksi ja tällöin ilmoittautuminen raukeaa. Muuten se katsotaan maksulliseksi ja varatuksi.

2. Opintojen keskeyttäminen

Opintojen keskeyttämisestä on aina tehtävä kirjallinen ilmoitus (sähköposti tai kirje) 14 vrk ennen seuraavan kuukauden alkua, jolloin seuraavan jakson/kk:n maksua ei enää tarvitse maksaa. Jaksohinnoittelussa oppilaan ei siis tarvitse maksaa koko lukukautta opintojen keskeytyessä, mikäli ilmoitus siitä on tehty ohjeistuksen mukaan. Suullinen maininta opettajalle ei riitä.

3. Tuntimuutokset

Lukukauden aikana ryhmää/lajia voi vaihtaa sopimalla siitä aina erikseen. Ylemmälle tasolle siirrytään vain opettajan suosituksesta. Tästä ja lukuvuoden aikana muista tulevista muutoksista esim. yhteystietojen muutokset tulee tehdä kirjallinen ilmoitus (sähköposti tai kirje).

4. Hinnat ja maksukäytännöt

Tutustu hinnoitteluun ennen ilmoittautumista: Hinnat

5. Poissaolot ja korvauskäytännöt

Poissaoloja ei korvata rahassa, vaan ne voi korvata muilla tunneilla sopimalla niistä opettajan kanssa oman tai alemman tason tunneilla. Pitkäaikaisissa sairauspoissaoloissa (1kk-) voidaan maksumuutoksista sopia seuraavaan laskuun lääkärintodistusta vastaan. Ilmoita poissaolostasi opettajallesi esim.tekstiviestillä etukäteen tietäessäsi. Opettajien puhelinnumerot löydät Yhteystiedot –sivulta.

6. Vastuu

Tanssiopistolla on voimassa oleva vastuuvakuutus, joka on voimassa tuntien ajan. Tämä ei kuitenkaan korvaa venähdyksiä, revähdyksiä, liukastumisia jne. Suosittelemme oppilaille omaa henkilökohtaista tapaturmavakuutusta. Ilmoitathan, jos oppilaalla on jokin sairaus joka opettajan olisi hyvä tietää. Opettaja on vastuussa oppilaista vain oppitunnin ajan, joten varsinkin pienempien oppilaiden saattajien on tärkeää huolehtia lapsesta saliin siirtymiseen saakka ja heti tunnin loputtua. Lapsi kannattaa myös ohjeistaa, että mikäli saattaja myöhästyy, hän halutessaan voi tulla myös tanssisalin puolelle odottamaan ja seuraamaan seuraavaa tanssituntia.

Emme vastaa pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista. Pukuhuoneet ovat Ideapark Areenalla kaikkien harrastajien yhteiset. Arvotavarat kannattaa ottaa tanssisaliin mukaan. Saliin voi ottaa halutessaan myös kaikki tavaransa kenkiä myöden. Tällöin tulee kuitenkin varata yksi iso kassi, johon saa kaiken mahtumaan ja jotta tavarat eivät kuljeksi irrallaan.

7. Muutokset opetuksessa

Opettajan sairastuessa tunnit ovat normaalisti sijaisen toimesta ja vain ihan hätätilanteessa tunti voidaan joutua siirtämään, mutta oppilaalle tarjotaan aina korvaava tunti. Tanssiopisto pidättää oikeuden lukujärjestys- ja opettajamuutoksiin esim.tilanteessa mikäli ryhmään ei ole tarpeeksi ilmoittautuneita.

8. Tiedotus

Tiedottaminen hoidetaan pääasiallisesti paperisin tiedottein. Tämä on todettu parhaimmaksi tavaksi tiedon kulkeutua molemmille, sekä oppilaalle että vanhemmalle. Käytämme myös tarvittaessa sähköposti- ja tekstiviestitiedotusta. Huolehdithan, että yhteystiedot pysyvät ajan tasalla. Päivitämme ajankohtaisia tapahtumia myös nettisivuillamme, facebookissa, instagramissa ja ilmoitustaululla.

9. Kuvien käyttö

Tanssiopistolla dokumentoidaan oppilasryhmien työskentelyä. Video- ja kuvamateriaalia voidaan käyttää myös markkinointijulkaisuissa, nettisivuilla, somessa ja opetustarkoitukseen. Mikäli et halua antaa suostumustasi kuvien käyttöön, mainitse siitä ilmoittautumisen yhteydessä.

10. Tuntietiketti

Pukuohjeistus

Tunneille tulee pukeutua asianmukaisesti. Lisätietoja saat opettajilta.

Pukuohjeistus lukuvuodelle 2017-2018

Lastentanssin, esibaletin ja baletin luokilla oppilaat hankkivat yhtenäiset asut. Pukuja myy Ballerina & Liikunta Hämeenkadulla Tampereella sopimushinnoin. Liikkeessä tiedetään minkälainen puku/tossut millekin tunnille olisi tarkoitus hankkia, kun kerrot mistä olet. Kaikista muista liikkeen tuotteista saat myös 10 %:n alennuksen, kun kerrot olevasi Pirkanmaan Tanssiopiston oppilas. Pukujen hankinta ei ole mitenkään sitovaa ko.liikkeestä, vaan sen voi toki hankkia muualtakin. Pukujen hankinnalla ei ole mikään kiire, jos ensin haluaa katsoa innostuuko oppilas harrastamaan.

Lastentanssi ja esibaletti

Harjoituspuku vaal.pun. lycra, pienillä hihoilla, pieni tyllihame. Tossut lasten valk. kangasharjoitustossut ja valk.sukkahousut.

Pojat balettiluokilla: valkoinen hihaton t-paita, mustat trikoot ja mustat baletin kangasharjoitustossut.

Baletti 1

Harjoituspuku keltainen kiinteällä hameella (Ballerinan mallisto). Tossut lasten valk. kangasharjoitustossut ja valk.sukkahousut.

Baletti 2

Harjoituspuku (sama kuin viime vuonna) valkoinen, kiinteällä hameella (Ballerinan mallisto). Tossut lasten valk. kangasharjoitustossut ja valk.sukkahousut.

Baletti 3/4

Harjoituspuku hihaton vaaleanpunainen (tactel). Valkoinen bal.kietaisuhame lyhyt malli. Tossut puuterinväriset kangasharjoitustossut sekä puuterinväriset harj.trikoot.  Kärkitossut hankitaan vuoden aikana.

Baletti 5

Harjoituspuku hihaton tumman sininen (tactel). Valkoinen bal.kietaisuhame lyhyt malli. Tossut puuterinväriset kangasharjoitustossut, nauhat sekä puuterinväriset harj.trikoot. Kärkitossut.

Baletti 6

Harjoituspuku (sama kuin viime vuonna) kapeaolkaiminen mintunvihreä. Valkoinen bal.kietaisuhame lyhyt malli. Tossut puuterinväriset kangasharjoitustossut, nauhat, puuterinvär. harj.trikoot. Kärkitossut.

Baletti 8

Harjoituspukutilanne päivitetään tarvittaessa opettajan kanssa (muuten samat kuin viime vuonna).

Musta ja valkoinen bal.kietaisuhame lyhyt malli. Tossut puuterinväriset kangasharjoitustossut, nauhat, puuterinvär. harj.trikoot. Kärkitossut.

Jazztanssi

Jazztanssissa suositellaan käytettäväksi mustia Blochin Slipstream varrettomia jazztossuja (koot 34-40) ja Sanshan varrettomia jazztossuja (koot 29-33), isommilla lisäksi päkiätossut (FootUndezz).  Huom! Jazzin Ek Hattarat tossujen väri beige (tan). Mustat jazztanssihousut, trikoot tai tanssisortsit, harj.puku tai kiinteä t-paita/toppi.

Nykytanssi, showtanssi ja high heels

Paljaat varpaat tai päkiätossut (FootUndezz). Trikoot, jazzhousut, harj.puku tai kiinteä t-paita/toppi. Sukat voi olla mukana kassissa, sillä joissakin harjoitteissa niitä saatetaan tarvita. High heels tunnille suosittelemme tarkoituksenmukaisia tanssikorkokenkiä.

Hip hop, commercial, breikki

Streetkengät/sisäliikuntaan tarkoitetut kengät. Verkkarit, t-paita tms. joustava vaatetus. Huomioithan, että kenkien pohjista ei lähde väriä!

Muilla tunneilla; asianmukaiset varusteet, opettajalta lisätietoja. Asusteiden tulee olla joustavia eikä vartalon liikkeitä peittäviä ja ennen kaikkea niin että liikkuminen tuntuu mukavalta.

Hiukset sidotaan balettitunneilla nutturalle ja muilla tunneilla kiinni. Ei roikkuvia irtohiuksia kasvoilla! Muistathan ottaa korut ja kellon pois tunneilla.

Kännykät laitetaan äänettömälle tunnin ajaksi ja niitä ei käytetä tunnin aikana.

Erikoiskoulutus- ja kisaryhmät

Tietoa erikoiskoulutusryhmistä lukuvuodella 2017-2018

Erikoiskoulutusryhmiin hakeudutaan opettajan suosituksesta ja/tai koetuntien kautta. Ryhmät edellyttävät sitoutumista ja säännöllistä läsnäoloa paitsi ek-tunneilla niin myös kaikilla oppilaan opinto-ohjelmaan kuuluvilla viikkotunneilla sekä koreografiaharjoituksissa. Oppilaan opinto-ohjelmaan vaaditaan tietty treenimäärä viikossa ja nykyiset oppilaat saavat tuntisuositukset ennakkoilmoittautumisen yhteydessä. Ryhmään sitoudutaan vuodeksi kerrallaan ja ryhmän kokoonpano arvioidaan myös vuosittain.

Ek-ryhmiin voidaan ottaa uusia oppilaita myös kesken lukuvuoden opinto-ohjelman ja oppilaan taitojen salliessa (huom! kehittyminen tapahtuu jokaisella omaan tahtiinsa) sekä myös siirtää ryhmästä pois pätevästä syystä (esim.jatkuvat poissaolot myös muilta treenitunneilta). Ek-ryhmät on tarkoitettu oppilaille, jotka haluavat kehittyä monipuolisesti ja nopeammin teknisissä taidoissa sekä erityisesti esiintyjinä. Edistyessä ryhmät kehittävät myös valmiuksia mahd. ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen.

Erikoiskoulutusryhmät osallistuvat alan kilpailuihin ja tapahtumiin 1-3x vuodessa, mutta tulee huomioida vuosittain, että säännöt kilpailuissa/tapahtumissa ikäryhmistä voivat olla tiukkoja ja mikäli oppilaan ikäryhmä poikkeaa ryhmän yleisestä ikäjakaumasta, välttämättä ei aina pääse osallistumaan koko ryhmänä samoihin esitystilanteisiin. Samoin uutena oppilaana ryhmään tulevan tulee ymmärtää, että heti ei pääse mukaan jo harjoitettuun koreografiaan. Ryhmälle voidaan tehdä myös pienryhmäkoreografioita ja sooloja. Tärkeää on myös huomioida, että suurimpaan osaan kilpailuista/tapahtumista järjestetään esikarsinnat, joten tanssiopiston pääsy esiintymään ei ole itsestäänselvää. Harjoitusprosessi sinällään on erittäin tärkeä osa opintoja.

Tanssiopiston 2017-2018 erikoiskoulutusryhmät ovat:

Baletin erikoiskoulutus A, (EkA)

Baletin erikoiskoulutus EkA repertuaari intensiivijaksot

Baletin varhaiserikoiskoulutus (VEk) varvastekniikan intensiivijaksot

Jazz Ek Hattarat J3

Jazz Ek Poppaset J1

Uusia erikoiskoulutusryhmiä perustetaan tilanteen mukaan myös muista lajeista.

Kisaryhmät

 

Kisaryhmät perustetaan tietty kilpailu jo tähtäimessä. Valinta tapahtuu koetanssien kautta ja oppilas sitoutuu ryhmän harjoitusaikatauluihin ja tavoitteisiin. Kisaryhmät vaihtelevat vuosittain (esim. 2016 ja 2017 Perfoming Arts SM-kisat Production sarja, 2015 ja 2016 Pyörre PTO Hip hop jne). Kaudelle 2017-2018 järjestetään syksyllä PTO Street Crew ryhmän koetanssit ja tällä kaudella painopiste on ensisijaisesti koreografiassa ja esiintymiskoulutuksessa. Ryhmää valmennetaan pidemmän aikavälin tavoitteella. Tästä ja muista koetansseista infotaan lähempänä ajankohtaa.

Myös muilla kuin ek- ja kisaryhmillä on esiintymisiä ja ne katsotaan ryhmäkohtaisesti. Kaikki oppilaat esiintyvät aina tanssiopiston näytöksissä.